Gräddig lax på spenatbädd
>> 01 juni, 2010 –
fisk
Den här rätten har jag velat göra länge, och till slut blev det av. Jag tyckte att den blev god, och enkel är den att göra också.
Igår satt jag i solen med mina bästa grannar. Och sedan var vi hos min brorsdotter Irem Ada.
Ingredienser, 4 personer
1 msk olja
400 gram spenat , färskca 400 g laxfilé
3 dl matlagningsgrädde
Salt, citronpeppar
Sätt ugnen på 200 grader. Ta fram en rymlig ugnssäker form och häll olja i botten. Skölj spenaten och ta bort de grövsta stjälkarna. Låt spenaten rinna av och lägg den i formen. Lägg laxen ovanpå spenaten. Strö over salt och citronpeppar. Häll matlagningsgrädden över spenaten. Låt den stå i ugnen ca 15 minuter. Servera med ris.
Det här receptet tar jag till mig, perfekt att fixa snabbt en vardag kväll. Älskar lax :)
Lax, spenat och en gräddig sås kan det bli annat än gott!? Mums!
Tack så otroligt mycket för inbjudan till baka.se! :)
Det såg verkligen supersmarrigt ut, laxälskare som jag är! :-)
Tack för titten i min blogg!
Ha en fin dag!
du är så duktigt båada lagar mat och bakar kaka,
riktigt söt din nya bild profil hihi ;=)
Oj så gott! Jätte fin bild! Ha det bra! Kram Daniella - BakeCake